CheeseWorks-0111025.jpg
CheeseWorks-0030011.jpg
CheeseWorks-0111025.jpg

Tim de Hullu - Biografie schrijven - Het proces


Van eerste gesprek tot biografie

SCROLL DOWN

Tim de Hullu - Biografie schrijven - Het proces


Van eerste gesprek tot biografie

EEN BIOGRAFIE MAKEN - het proces

Een biografie maken neemt zo’n drie tot zes maanden in beslag. Van eerste interview tot eerste druk. Wat gebeurt er in die periode?

 

 

1. Inventarisatie

Waarom wil je een biografie laten schrijven? Wie gaat het boek lezen? En wat wordt, globaal, de inhoud? Tim komt graag vrijblijvend bij je langs om jouw wensen en ideeën te bespreken.

 

2. Offerte

Zijn je wensen duidelijk? Dan stelt Tim een offerte op. Je hebt vervolgens de keuze uit meerdere opties, waaraan verschillende prijskaartjes verbonden zijn (afhankelijk van oplage, aantal pagina’s en aantal interviews bijvoorbeeld). Als jullie tot een overeenkomst zijn gekomen, kan Tim aan de slag.

 

3. Voorbereiding

Samen met jou maakt Tim een lijst van mensen die geïnterviewd kunnen worden. Vervolgens maakt hij afspraken met die mensen. Hij duikt het archief in, op zoek naar foto’s, krantenberichten en ander materiaal dat kan bijdragen aan het verhaal, in woord en in beeld. 

 

4. Interviews

Tim gaat in gesprek. Met jou en, indien gewenst, met andere dierbaren of betrokkenen die iets kunnen vertellen over de hoofdpersoon van de biografie. Na ieder interview neemt Tim contact met je op om te vertellen hoe het interview ging en wat de volgende stap is.

 

5. Schrijven

Als hij alle interviews heeft gedaan, gaat Tim schrijven. Hij werkt de interviews uit, kijkt waar de verhalen zitten, waar de rode draden lopen en welke anekdotes in welk hoofdstuk komen. Langzaam vormt het levensverhaal zich in zijn hoofd. En vervolgens op papier. 

 

6. Jouw leesronde

Staat het verhaal op papier, dan krijg jij een eerste versie te zien. Je kunt correcties aanbrengen en meedenken over (meer) geschikt beeldmateriaal.

 

7. Vormgeving

Een professionele vormgever gaat aan de slag met tekst en beeld. Het boek krijgt nu letterlijk vorm: foto’s worden toegevoegd, pagina’s ingedeeld.

 

Nu zie jij je biografie voor het eerst in boekvorm. Jij hebt het laatste woord over tekst, vorm en beeld. Jouw aanpassingen worden doorgevoerd en dan gaat het boek naar de drukker.

8. Correcties

 

9. Eigen boek

Jouw biografie is gedrukt. Je boek is er. Tim komt jouw levensverhaal persoonlijk bij je afleveren.

 

10. Boeklancering

Jouw leven is vereeuwigd in een boek. Als dat geen feestje waard is… Tim komt graag vertellen over de totstandkoming van jouw biografie tijdens jouw eigen boeklancering. 

 
CheeseWorks-0030011.jpg

Garanties


De biograaf - hij spit, hij graaft, hij schrijft, hij schaaft

Garanties


De biograaf - hij spit, hij graaft, hij schrijft, hij schaaft

GARANTIES - van de biograaf

 
  • Ieder boek wordt professioneel opgemaakt en gedrukt: het zou zo in de boekhandel kunnen liggen.
  • In ieder boek is ruimte voor (kleuren)foto’s (geen limiet).
  • De geïnterviewde(n) heeft/hebben de laatste stem over de vorm en inhoud van het boek.

CONTACT - vraag vrijblijvend om meer informatie